Každej víkend ... ... 2021


22.12.2021.
Milí bigbíťáci, finále letošního roku je podobné tomu loňskému, na hovno, a to se nám do toho ještě hrne Omikron. Sledujte pozorně příznaky jako na PF2022, abychom se ve zdraví v roce 2022 setkali. Už na leden máme naplánované akce 14.1.2022-Heřmanův Městec-sokolovna a 28.1.2022 DOLI-klub Pardubice, ale s mediálním průvanem Omikronu tomu moc šancí nedáváme.

31.10.2021.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli na Seči. V minulých letech jsme v této obci hrávali na valníku u Židáku, ale tentokrát to byl kulturní dům Seč a předskakovali jsme kapele Ortel. Tento formát jsme úspěšně vyzkoušeli předloni v Kejžlicích a tak jsme dali repete. Ovšem tentokrát to mělo úplně jiné koule, protože dvorní zvukař Ortelu, Petr Kocek, který minule chyběl, je úplně jiná liga. Program jsme měli trochu našponovaný, protože jsme znali čas konce našeho bloku, ale začátek byl podle toho, jak se frontmen Dan utrhne ze zaměstnání. Utrhl se tak, že to vyšlo na sedmdesát minut v kuse, což byl v historii Mogulu rekord v délce série. Končili jsme kousek před desátou a po rychlém sbalení pokračoval Ortel. I ten byl se svým zvukařem úplně jiný a zněl o dost lépe než minule. Jejich svižný program končil kousek před půlnocí.

Tímto vystoupením jsme v podstatě zakončili letošní sezonu, protože v předtuše covidního tobogánu jsme raději sály nesmlouvali, a jak se ukazuje, předtucha byla oprávněná. Čísla rostou a tak počkáme, až klesnou.

10.10.2021.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kutné Hoře v rockovém klubu Vopičí Koule. Kluby nejsou přesně ta naše správná parketa, ale doba už je taková, a tak čas od času o nějaký zavadíme. Bohužel klub Vopičí Koule je diskotékový a pokus o živou hudbu nebyl dobrý nápad. To, že jsme aparaturu stěhovali do sklepa, bylo to nejmenší, bo jsme sportovci. Jeviště bylo tak pro půl kapely, zvukař silně improvizoval, zato diskotéková světla jela nonstop a diskjockey číhal na každou chvilku, kdy odložíme nástroje, aby skromný sklepní prostor ohlušil dvonásobnou hlukovou intenzitou. Kouřit nahoru na ulici chodili i nekuřáci. Návštěva byla také klubová. Deset bigbíťáků přišlo na Mogul a deset zabloudilo omylem. Přes všechna negativa klubového hraní lze pořadatelé pochválit za nadšení a promyšlené prostředí a prostory klubu.

14.9.2021.
Akce 30.10.2021 s Ortelem se vrací na původní místo: Seč (CR). Přesné místo v Kutné hoře (9.10.2021) je nový klub Vopičí koule.

12.9.2021.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Hlinsku na Cihelce. Sezónu letních parketů 2021 jsme uzavírali na Cihelce. Pořadatelé to měli ještě jednodušší. Otvírali i zavírali zároveň, protože pro ně to byla jediná letošní zábava. A velice se vydařila. Lidí hojno a neodradil je ani nepředpokládaný déšť, neb zde je téměř vše zastřešeno. Soubor hrál v dobré pohodě a první tanečníky přilákal už na zvukovku. Vynikající akci jsme zakončili deset minut po druhé.

22.8.2021.
V pátek jsme hráli v Kameničkách. Po třech týdnech jsme si Kameničky zopakovali. Hned začátek měl veselou zápletku. Frontmen Dan uvázl v zaměstnání a s individuální dopravou vyzkoušel nejdříve Kameničky u Trhové Kamenice, potom v Hlinsku zasponzoroval Bezpečnostní složku "pomáhat a chránit", až o půl desáté šťastně dorazil do správných Kameniček. Toliko veselá chvilka z natáčení. Soubor hrál tedy po úvodní veselé chvilce do mlýna rozesmátě a dobrá atmosféra vydržela až do závěrečné druhé. Ještě teplota: teplo nebylo a někteří to těžce prokaučovali.

V sobotu jsme hráli v Rosicích u Chrasti. Na tomto kolbišti jsme v rámci festivalu měli hrát již několik minulých roků, ale nikdy nedošlo ke shodě termínů, až letos. Nebyl to sice festival, ale akce dvou kapel. Mogul začínal jako první kousek před devátou a končil kousek před jedenáctou. Po bryskné výměně pokračovala kapela Sceletons, thrash-death z Hradce Králové. Návštěva vzhledem k akci v nedaleké Chrasti nebyla nijak ohromující, ale zábava velmi dobrá.

15.8.2021.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bítovanech. Nejen že bylo zase hezky, ale navíc ještě vedro. Takže byli všichni u vody a do Bítovan trefili sporadicky. Návštěva byla ucouraná a skromná. Soubor hrál pěkně od betonu (od podlahy) a ač publika nebylo mnoho, stále se tleskalo. Zábava se pěkně rozjela a kupodivu vydržela v hojném počtu až do finále ve dvě.

1.8.2021.
V pátek jsme hráli v Mikulovicích. Po různě pršavém týdnu vyšel pátek na jedničku, bylo slunečno a teplo. Lidí se dostavilo hojno, zejména z exotických krajů, jako klatovsko a sušicko, a Verměřovic. V těchto oblastech jsou tancovačky v úpadku a tak fanoušci pořádají zájezdy tam, kde to ještě funguje. Soubor hrál trochu ochraptěle, neb frontmen Dan měl lehkou bolístku v krčíčku, ale vydržel. Ne tak publikum, které od půlnoci odpadávalo a chřadlo. Pěknou zábavu jsme zakončili ve dvě.

V sobotu jsme hráli v Kameničkách. I na Kameničky to vyšlo pěkně a v noci ani nemrzlo. Horší to bylo s docházkou. Sice opět dorazilo klatovsko a sušicko a nově Opatov od České Třebové, ale áčko měli pumpičkáři z Kostěnic, a morálku podlomil i dvoudenní Studnicefest s poměrně atraktivním programem, který se konal na 6km vzdálené Cihelce. I přesto byl účast velice pěkná a vydatně konzumující. Soubor hrál již svěžeji, bolístka se vytratila a bylo hlavně veselo. Skvělý závěr zakončila olympijská disciplína "do držky", která se na zábavách opakuje přibližně jako olympiáda. Jednou za čtyři roky. Finalisty řešila Policie ČR ještě při našem odjezdu.

18.7.2021.
V pátek jsme hráli v Přelouči za školou. Na tomto místě jsme hráli naposledy před pěti lety. Nic se nezměnilo. Pracovití pořadatelé, příjemné prostředí, spousta lidí a navíc jen ten covid. Soubor hrál trochu improvizovaně, neb kytarista Martin vdával sestru a na celý víkend se omluvil. Zastoupil ho profesionální zaskakovač Míla, který s námi odehrál tak 15 roků, takže asi dvě věci pamatoval a zbytek se naučil. Původně jsme měli hrát napůl s kapelou Klaxon, ale ten se ze zdravotních důvodů omluvil. Skvělou a hodně rozpálenou tancovačku jsme zakončili kousek před místní zavíračkou o půlnoci.

V sobotu jsme hráli v Sedletíně. Po nedávné premiéře v nedalekém Tisu jsme s do tohoto kouta opět vrátili a ač byla předpověď počasí na sobotu přímo strašidelná, neopakovalo se loňské zrušení, ale naopak akce byla velmi vydařená. Soubor hrál po páteční rozehrávce mnohem veseleji a rozjančil publikum, kterého byl velmi mnoho, do slušných obrátek a udržel je až do finále. Vynijící zábavu jsme zakončili kousek po druhé a mladší část kapely opět zůstala a starala se o společenský ruch až do rána.

27.6.2021.
V pátek jsme hráli v Tisu. Novinka v našem fermanu se nachází v lokalitě jako Sedletín. Krásný areál na fotbalovém hřišti se skvělým servisem. Soubor hrál konečně kompletní. Vzhledem k neobvyklým rozměrům jeviště (hlubší než širší), změnil trenér rozestavení z 5-1 na 3-2-1. Zábava se po počátečním ostychu rozjela velmi slušně a vydržela až do finále. Skvělou tancovačku jsme zakončili pět minut po druhé, ale útočná část sestavy vybavená spacáky se starala o společenský ruch až do rána.

21.6.2021.
V sobotu jsme hráli v Boru u Chroustovic. V této obci jsme naposledy hráli před 21 lety. Tentokrát se jednalo o soukromou dvojnarozeninovou akci, na které se sešla cela vesnice. Věk účastníků se pohyboval od 1 do sta let. Bylo teplíčko, sluníčko a všeho hojno. Soubor hrál v novém. Post zpěváka zaujmul bubeník Dan, a na bubenickou židli usedla nová posila Jarda. Naopak z osobních důvodů chyběl kytarista Honza. Do toho všeho kleknul při zvukovce zvukaři Patrikovi zvukařský pult. Po hodinovém dialogu s přítelem na telefonu jsme zaimprovizovali a Patrik si vyzkoušel zvučení s tabletem našeho odposlechového systému. A výsledek velmi dobrý. Pěknou improvizační akci jsme zakončili o půl jedné, kdy celodenní oslavenci umírali a odpadali.

15.6.2021.
Začínáme!. V pátek 25.6.2021 zahajujeme postkovidový režim zábavou v obci Tis na havlíčkobrodsku. Je to na hřišti.

10.3.2021.
Jedna smutná zpráva. V úterý náhle zemřel náš bývalý bubeník Bohouš Kocek. V kapele hrál v jejím největším laufu a byl jedním z jejich nevyčerpatelných motorů jak v muzice tak v partě. Je to velká škoda a tak nám zbývá už jen vzpomínka na všechno, co jsme s ním prožili.

24.2.2021.
Kapela se zdá být konečně kompletní. Výběr bubeníka byl velice náročný a zdlouhavý. Několik jich mělo zájem jen do prvního poslechu repertoáru, dva se dostali i na zkoušku, ale teprve třetí hrál jako Mogulák.