Každej víkend ... ... 2020 - třetí čtvrtka



6.7.
Tento víkend jsme nehráli.

11.7.
Zábava v Sedletíně je zrušena z dúvodu zdravotní indispozice zpěváka Míry. Trápí se s tím celý týden a do poslední chvíle doufal, že to dá. Nedá.

12.7.
Tento víkend jsme hráli nehráli v Sedletíně. Počasí sice nachlup vyšlo, ale zase nás skolily níže uvedené zdravotní problémy.

16.7.
Zábava ve Stojicích bude mít k dispozici kryté místo pro cca 100 lidí, Bítovany krytý parket. Hraje se i za deště, při průtrži mračen balíme.

19.7.
V pátek jsme hráli ve Stojicích. V této vísce jsme hráli před 33 lety a to v hospodě, co už je 20 let zavřená. Tentokrát to bylo na hřišti a všichni jsme si připadali jako sportovci. Tančilo se na trávě a kdyby kapela neměla pod sebou koberce, byla by na trávě taky. Počasí tentokrát vyšlo nachlup. Přestalo pršet těsně před naším příjezdem. Návštěva byla poplatná deštivému dni a nával nebyl ohromující. Soubor hrál v nezvykle improvizované sestavě. Frontmen Míra je stále ve stavu nemocných a jelikož jsme nechtěli zrušit další akce, mikrofonu se chopil bubeník Dan a za bicí jsme povolali zálohy, bubeníka Tondu. Sestava byla veselá, ale výsledek byl nad očekávání slušný. Veselou taškařici jsme zakončili ve dvě.

V sobotu jsme hráli v Bítovanech. Po měsíci na stejném místě a za stejných podmínek. Lilo celé odpoledne a místy i večer. I lidí se nechalo zlákat přibližně stejně, ale zato viděli dvě kapely. První dvě hodiny patřily kapele Artery a po hodinové přestavbě dvě hodiny nám. Sestava stejná jako v pátek a neméně veselá. Pěknou a trochu mokrou tancovačku jsme zakončili kousek po druhé.

26.7.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kameničkách. Po dlouhé době se dostavil pěkný víkend bez deště a v Kameničkách to bylo obzvláště cítit. Teplota večera patřila k těm lepším za poslední roky. Návštěva byla až převapivá, neb konkurenční pivovar v Hlinsku se rozhodl zpoždění v corona sezóně strhat a pořádá za víkend dvě akce s hvězdami z Prahy, které se letos nechytnou na hradech, přehradách a jiných mega. Soubor hrál zase trochu jinak. Tentokrát chyběl bubeník Dan, takže pokračoval záskok Tondy, ale do první linie se vrátil Míra. Skvělou akci jsme zakončili kousek po druhé.

zpět

2.8.
V pátek jsme hráli v Mikulovicích. Další opravdu letní víkend v řadě zabodoval i v Mikulovicích. Bylo plno, a to tak, že dvě Toiky byly přechcané ještě před půlkou zábavy a pak se kropilo všude. Obsah Toiek nebyl přímo úměrný objemu vytočených sudů. Soubor hrál po několika týdnech opět v předepsané sestavě a mohl tak předložit kompletní repertoár. Dokonce se dostavil i náhradní kytarista Jirka, který se tentokrát pustil do fotografování. Výbornou akci jsme zakončili těsně po druhé.

V sobotu jsme nehráli.

9.8.
Tento víkend jsme nehráli.

16.8.
V pátek jsme hráli nehráli v Habrech. Extrémní srážková data postupovala naprosto chaoticky, a když do pěti v Habrech ještě nekáplo, odsouhlasili jsme, že to zkusíme. Po příjezdu v sedm již slušně lilo a radarový výhled byl neoptimistický až do desíti. A tak jsme ve shodě s pořadatelem akci krátce po osmé ukončili.

V sobotu jsme nehráli.

23.8.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Lohenicích. V této vísce jsme hráli pravidelně od roku 1993, naposledy v roce 2001, tedy před 19-ti lety. Poté se se rozpadly pořádající složky, hasiči, myslivci, a obrat nastal až letos, kdy se dal dohromady místní sportovní klub a kultura byla na světě. Naše zábava byla průzkumný balónek, jestli to půjde. Balónek se vyvedl a šlo to velmi dobře. Pořadatelé byli skvěle připraveni a jako bonus připravili slosování vstupenek o hodnotné ceny. Třeba litr rumu nebo divočák. Soubor hrál v dobré pohodě a přilákal první tanečníky již na zvukovku. Během večera asi dvakrát sprchlo, ale bylo spíše vítané chlazení po tropickém dni. Vynikající tancovačku jsme zakončili o půl druhé. V příštím roce plánují pořadatelé navýšit počet zábav na čtyři akce za léto a Mogul nebude chybět.

30.8.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

6.9.
Tento víkend jsme nehráli.

7.9.
Akce 19.9. Rosignano je ze strany kapely zrušena z důvodů čistě soukromých. Hospoda Rosignano nic neruší a shání náhradní kapelu. Stejně tak následující akce 26.9. ve Starém Máteřově je beze změn.

13.9.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kameničkách. V září jsme ještě v této vyhlášené mrazové kotlině nehráli, ale babí léto s tropickými teplotami tuto pověst narušilo. Bylo velmi příjemně a noční teplota nevybočila, jen ta tma byla o hodinu dříve. A o hodinu dříve přišli také návštěvníci, kterých bylo velmi. Pořadatelé to hodnotili jako nejhojněší akci za léto. Soubor hrál jako ve správném finále léta, ale možná i roku, protože Covidová čísla pomalu stoupají řešení v podobě dalších shromažďovacích omezení jsou za dveřmi. Vynikající akci jsme zakončili dvacet minut po druhé.

20.9.
Tento víkend jsme nehráli. A vypadá to, že už ani moc nebudeme. Zatím poslední tutovka je v venkovní Starý Máteřov s Ortelem za 390Kč (stránky Ortelu). Všechno ostatní je zahaleno rouškou koronaviru. Situace o počtu možných návštěvníků na vnitřních akcích se dynamicky mění s denním nárůstem pozitivních a nikdo neví, kde se to zastaví. Zatím je to podle počtu židlí na sále a to už úplně stačí, aby to pořadatelé skrečovali, protože je to většinou ekonomicky out. O plném parketu tančících s rouškami v úsměvu ani nemluvě. Tam se nějak vytrácí smysl zábavy od slova bavit se, o seznamování bez ksichtu už vůbec.

23.9.
Sobotní akce ve Starém Máteřově je pro Mogul zrušena. Vyplývá to z posledních nařízení ministerstva zdravotnictví o zavíračce ve 22:00. To jsme měli tak začínat po Ortelu. Ortel zatím platí se začátkem ve 20:00.

28.9.
Tento víkend jsme nehráli. Naše předpoklady se pomalu naplňují, zdravotnická opatření tvrdnou, a vypadá to, že pro letošek jsme dohráli. Zatím nikdo z pořadatelů našich akcí nic nerušil, ale to přijde. Rozumní už akce zrušili vzápětí po zpřísnění parametrů a na ostatní taky dojde. My jsme určitě zrušili výročí 35.let Mogulu. Na takovou akci jsou potřeba několikaměsíční přípravy a to nejde dohromady s Covidem. Sejdeme se na 40. výročí. Termín na 27.12. v Kostěnicích jako na zábavu zatím platí ...

zpět