Každej víkend ... ... 2018 - třetí čtvrtka



1.7.
Tento víkend jsme nehráli.

8.7.
Tento víkend jsme nehráli.

15.7.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Hrochově Týnci. Kulturní park uprostřed města sice překvapil svým umístěním, leč jeho parametry a vybavení bylo skvělé, a okolo spící obyvatelé jsou 3x za léto odolní až do dvou do rána. Návštěva vzhledem k teplému večeru byla silná a vcelku včasná. Soubor hrál dlouho poslechově, neb posluchači pili dlouho na plachost a na taneční beton se jim moc nechtělo. O to silnější byly ty konce, kdy se jim z betonu zase nechtělo, ale pointa "nemůžou" byla obětována spícínu městu. Vynikající akci jsme zakončili ve dvě, ale konzumace publika byla ještě dlouhá.

22.7.
Tento víkend jsme nehráli.

29.7.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli na Seči na parkovišti u židáku. Po loňské premiéře na šikmé ploše parkoviště U židáku jsme letos zajímavou akci zopakovali. Byla o mnoho mokřejší. První dávka rozehnala přihlížející v osm hodin a druhá, mnohem důraznější, ve třičtvrtě na deset, a lilo přes půl hodiny. Naštěstí měla šikmá plocha zatahovací oponu, tak jsme šplíchance přestáli bez úhony. Návštěvníci též, neb se vždy po dešti odněkud vynořili a akce jela dál. Skvělou tancovačku jsme zakončili v místní zavírací jednu hodinu, neb okolí je rekreační oblast.

zpět

5.8.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bítovanech. V této bigbeatované vísce jsme hráli naposledy před pěti lety. Původně plánovaný formát "4 legendy - Atrey, Metal Jan, Mogul a Motouz" se s přibližujícím datem akce přetransformoval na "4 legendy - Míra, Jirka, Honza a Vašek". Důvody, proč se původní nápad nevydařil, jsou různé a pro nás nepodstatné, protože my jsme v pohodě odehráli celý večer. Návštěva byla skromnější, ale o to více se bavící a konzumující, neb fronta na čepu byla nekončící. Pěknou akci jsme zakončili těsně po druhé.

9.8.
Ve středu jsme hráli v Přelouči. Po třech letech jsme se opět zařadili do programu pravidelných středečních koncertů na přeloučském náměstí. Počasí vynikající, až moc, náměstí plné, občerstvení přeplněné. Soubor přednesl dvouhodinovou prezentaci rozloženou do tří sérií, neb teplo bylo úmorné, osvěžení, osušení a převlékání nutné. Skvělou akci jsme zakončili v úřední devátou hodinu večerní.

12.8.
V pátek jsme hráli v Kameničkách. Zemědělci a zahrádkáři z okolí zajásali, protože Mogul je tutovka. Lilo od sedmi do půl jedenácté a místy i docela důrazně. Nicméně návštěvníky to neodradilo a trousili se vytrvale, snad jen ten taneční beton s kalužemi byl tři série poloprázdný. Soubor hrál vesele a zpočátku tedy více k poslechu, ale s posledními kapkami se zábava rozjelo naplno a vydržela až do finále, které jsme o půl minuty zkrátili. Už se nám to dlouho nestalo a nějak jsme si odvykli, že pro některé jedince pravidla neplatí. Během rozlučky se jakási partička vehementně dožadovala přídavku s přesvědčením, že musíme. Nemusíme. Když nám vlezli na jeviště a sápali se po mikrofonech, byl konec. Pravidla opravdu určuje pořadatel ve spolupráci s kapelou a nikoli volná demokracie reprezentovaná násilným přístupem. Za mlada jsme se ještě prali a za takovýto přístup dostalo nemálo demokratů přes držku, ale teď už jen politujeme všechny, jimž zkazili a zkrátili zábavu, byť jen o půl minuty.

V sobotu jsme nehráli.

19.8.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Sedletíně. Letošní teplé léto se dostalo i do Sedletína na vysočinu, kde jsme v druhé půlce srpna zpravidla vyhrabávali zimní doplňky, pokud jsme rovnou nezmokli. Tentokrát bylo léto i v noci. Návštěva byla skvělá, pomalu se trousící, ale vytrvalá. Soubor hrál první sérii poslechově a postupný rozjezd začal vzápětí. Vynikající tancovačku jsme zakončili ve dvě.

26.8.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

2.9.
Tento víkend jsme nehráli.

9.9.
Tento víkend jsme nehráli.

13.9.
Bylany asi skončily definitivně, nebo alespoň na čas. Nové komunální volby za tři týdny v nemálo místech vymění rozhodující faktory (nejchytřejší hlavy, kterým jsou tancovačky šuma-fuk) a bude akcí zase méně. Naše akce 20.10. v Bylanech nebude, ale pořadatel Láďa hledá nový sál, kde by se dalo v bylanských kolejích pokračovat.

16.9.
Tento víkend jsme nehráli. V Bylanech byla provedena rekonstrukce sálu a stoupla cena, což je ten správný důvod konce. Výroční akce kapely 27.12. se vrací po jedenácti letech na původní místo činu - Úhřetice.

18.9.
Pro příznivce z Přeloučska se nám objevila nová akce - 13.10.2018 Břehy.

19.9.
Místo Bylan 20.10. se akce přesunuje: Dolní Bezděkov (CR). Je to mezi Chrudimí a Hrochovým Týncem, kousek bokem.

23.9.
Tento víkend jsme nehráli.

30.9.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Rozsochatci. Zrekreovaný soubor se sešel po šesti týdnech na první podzimní sál ve skvělém Rozsochatci. Návštěva byla slušná, leč návaly už ani zde nefungují, ale zase přijelo několik nečekaných tváří, jako bývalý bubeník Venda a nebo Franta až Horažďovic, který byl pravidelný účastník akcí ve Volšovech u Sušice. Soubor hrál vesele, neb šest týdnů pauza je velký nápor na vzpomínání a jako vždy se vše nevybavilo celé. Pěknou akci jsme zakončili ve dvě.

13.10. ve Břehách dáme na začátku prostor kapele Buď fit, která je souborem mladých muzikantů z Lidové školy umění v Přelouči. Nějak se začínat musí, a tak přijďte včas (20:00), ať uvidíte, co přijde po nás.

zpět