Každej víkend ... ... v roce 1998



26.10.
Konečně jsem se dokopal k aktualizaci stránek, to jest k tomuto oknu, kde po vzoru jiných budu uveřejňovat aktuální postřehy z uplynulého víkendu v sektoru našeho zájmu - tancovaček a života kapely.
Omlouvám se také za mrtvý bod našich stránek kde stihnu tak akorát aktualizovat rozpis, i když nový nápady by byly. Dnes se to zlepší, neboť přidávám stránku o jiných kapelách našima očima. Měl jsem to hotový už minulý týden, ale kapela mi nadělala u některých souborů korektury.
Tancovačky za minulý víkend se docela vydařily. V pátek v Hlinsku jsme měli náhradního zvukaře Ivana Pátka, neboť náš Václav se srážel po xx letech s bývalými spolužáky. Zvuk byl jinej, ale ušel. Zato Boban se sepral k nepotřebě, v závěru už nezahrál ani `HÓŘÍ`. Návštěvnost solidní (na podzim rekordní), a živá. V sobotu se heslo `Dohrát se ctí` nevyvedlo Jirkovi a závěrečná série ho zastihla zcela mimo mísu. Jinak byly Úhřetice opět rekordní.

29.10.
Zcela netradičně jsme hráli v úterý. Tak jako vloni v pondělí v Úhřeticích, tak i v Jéňově byl takovej nášvih (i když kapacita je naprosto rozdílná), že snad začneme hrát zejména ve všední dny. Zkrátka, oslava státního svátku se zcela vydařila, dokonce i souboru, až na menší hlasové a strunové indispozice.
Skupina Ultra Blue (můžete ji vidět na festivalech a v klubech, proto ji v seznamu neuvádím), změnila obsazení. Kapelník Josef Devátý (pro kamarády: Pepek římská devět) vylil Tomáše Jägermana a Pavla Cejpka. Pavel se dal dohromady s Danem Krulíkem (ex Mogul a ex Volant) a Danem Veckou (zatím Markant) a budou vytvářet něco nového, Markant už to nebude. Spíše klubovka. Chtěli taky do party Tomáše Jägermana, ale Míla Sládek z Motouzu byl rychlejší (nebo přesvědčivější), a tak Tomáš byl už v úterý v akci s Motouzem v Úhřeticích.

zpět

2.11.
Tento víkend jsme nehráli a užívali plánovnou odstávku souboru. V sobotu jsem ji využil na návštěvu Úhřetic (Eminence) a Čepí (Framal), o čemž píšu na jiném místě.
V pátek jsem sice v Bítovanech nebyl, ale podle dobrozdání našich techniků Králových je Motouz s Jägermanem dost dobrej a končně konkurence k zamyšlení.

9.11.
V pátek jsme hráli premiérově v Licibořicích. Trošku jsme se po týdenní odstávce sehrávali, ale docela to dopadlo dobře. Problém hospody byl v elektroinstalaci, kvůli níž jsme měli opožděný start a drobné výpadky. Naštěstí vlastníme profesionálního elektrikáře (Jirka), který udělal drobnou přestavbu v rozvaděči, takže se dalo v pohodě dohrát.
V sobotu se místo avizovaného Rozsochatce hrálo v Horní Krupé. Pořadatelé mají pronajaté obě hospody a operativně (nevím podle čeho) mění místo produkce (asi 5km od sebe). Zábava se po pátečním rozehrání docela vydařila, nasadili jsme novou, odpoledne nazkoušenou, věc. Líbila se.
Tento víkend jsme také premiérově vyzkoušeli přechod na nový světelný systém ovládaný počítačem. Zatím jenom na čtyři scannery (pohyblivá světla) s několika jednoduchými programy, ale i tak je to podívaná, která už je o něčem jiným.

16.11.
V pátek jsme hráli v Bítovanech. Byla to vložená zábava, která původně na rozpisu nebyla, a bylo to na návštěvnosti znát. Pro Bítovany možná dobře , protože po sobě alespoň lidi nešlapali. Všichni se šetřili na sobotu. Hra byla obstojná, pouze Jirkovi pravidelně po třech kouskách praskaly struny (na sobotu slíbil nový potah) a Boban byl trochu z formy, neboť se mu nějak nevyvedla slečna-model podzim98.
V sobotu byly v Úhřetice a ač jsme to nepředpokládali (po slabších Bítovanech), byly opět rekordní. I výkon se vcelku vydařil, dokonce i novej ploužák, a na závěr si s námi brnknul Mára, bývalý to kytarista z Markantu, toho času na vojně.
Podle neoficiálních drbů přechází zpěvák Slávek od již rozpadlé skupiny Markant ke skupině Profil a údajně od Profilu odchází (nebo byl odejit ?) klávesista. To by se mohlo poznat podle jejich stránek, protože je vytvářel klávesista.
Tak v pátek v Komárově ! Je to kousek za Dašicema a těsně před Rovněma.

23.11.
V pátek jsme hráli v Komárově. Stejně jako minulý týden Bítovany to byla změna v rozpisu (hodně lidí jelo do původně avizované Rabštejnské Lhoty), a opět to bylo bylo znát na návštěvnosti. Tentokrát byla opět rekordní, ovšem minimálně. To neunesl psychicky zvukař a nastalou depresi korunoval bramborovým salátem se čtvrtkami párků vrženou na okno parkujícího automobilu se slovy: Kdyby přijeli autobusem, tak bych jim ty okna nepoblil! Hudební výkon nic moc, ale soubor byl jinak v pohodě, jen Mirka vyhnala z pódia uprostřed série nenadálá aktuální a neodbytná stolice, což byla taky premiéra. Bylo to silnější než on.
V sobotu jsme jeli v zamrzlém autě (i nás zima zaskočila) do daleké Sopotnice (dvě hodiny jízdy). Zábava byla vydařená a bylo plno, což v sále o velikosti oteklé kuchyně, kde třetinu místa zabere kapela, není až takový problém. V rámci výměnných pobytů jsme měli návštěvu z kapely Profil. Zde bych dementoval informaci z minulého týdne o odchodu klávesisty z Profilu - NENÍ TO PRAVDA ! Podle návalu v prodejním koutku po závěrečných tónech jsme zřejmě zanechali dobrý dojem a tak jsme při teplotě -19°C naložili a již ve vyhřáté avii spokojeně uháněli k domovu.
Ledeč n/S je zatím silně nejistá, neboť prvotní nadšení pořadadelů se změnilo v mrtvého brouka a na signály nereagují.

30.11.
V pátek jsme měli premiéru ve vyhlášeném útočišti bigbítových kapel Radovesnice II na kolínsku. Hala nádherná , akusticky dobrá, ale co do návštěvnosti (dle vyjádření pořadatelů) sláva tohoto stánku pomalu upadá. Zanechali jsme dobrý dojem co do návštěvnosti i hodnoty vystoupení, takže ze strany pořadatelů je zájem o další spolupráci. Jediným slabým místem byla večeře - MATESY. Nejedli to ani vyhlášení žrouti (řidič a klávesák).
V sobotu se stalo něco, co až kam paměť sahá, nepamatuju. Při příjezdu do Čepí se hostinský a celá hospoda ptala, kde hrajem - jestli v Čepí nebo na Seči. Šlo o toto: Nějaká dobrá duše (zřejmě zarytý příznivec souboru) si sundal námi v pondělí vylepený plakát, zakryl místo "Čepí" kde později dopsal stejnou černou štětkou "SEČ", oxeroxoval ho i s původním datumem, doplnil nalepeným textem "POZOR ZMĚNA ZÁBAVY" a slepil ze dvou kusů (celej se mu do kopírky nevešel) na mnohá místa našich původních plakátů, které strhal. Za projevené úsilí dodatečně děkujeme a těšíme se na další spolupráci se zatím neznámým nadšencem. Tímto mu vzkazujeme, že mu prodáme originál plakáty, protože my bílé nemáme a lidem to bylo nápadné. Jinak se tato diverzní akce minula účinkem (navštěvníci nejsou stádo blbců) a bylo opět narváno, výkon dobrej, jen Míra místy mluvil z cesty (výše uvedené vysvětlení podal tak, že to nepochopil ani posluchač s nekonečnou představivostí). Ješte bylo jedno malé nedorozumění s mistrem zvuku Buňákem, který přes trojí vysvětlení, že počítač máme skutečně na řízení světel a ne na hry, nepochopil a jal se dokazovat, že on ví nejlépe, k čemu takový počítač slouží a po čtvrhodině (světla jsem vypnul na jevišti, jen co jsem ho uviděl za počítačem) machrování a hraní kartiček nám smazal programy nastavené na Čepí. Za projevené úsilí také dodatečně děkujeme.
Ledeč n/S se sice trochu probudila, ale má ulimátum do úterý.

zpět

1.12.
Sobota 5.12. v Ledči n/S definitivně padla , neboť pořádající sourozenci si vjeli do vlasů.

4.12.
V pátek jsme hráli v Bítovanech. Zábava vcelku slušná, bez incidentů, pouze BOBAN si přecucal karburátor, trošku nám to kazil, no trošku víc, a spal už i u večeře, a Míra se zase ochudil o láhev broskvový, protože zapoměl nakládat aparaturu, a na to je u nás jasná taxa. Hostinský byl spokojen, neboť návštěvnost splnila jeho očekávání.
V sobotu se nehrálo a tak jsme s Tomášem, Jardou a Bohoušem vyrazili na konkurenci. Argema mě nenadchla a Hombres příjemně překvapili. Více v dalších kapelách.

14.12.
Tento víkend jsme měli plánovanou odstávku z rodinných důvodů některých (jednoho) členů kapely, kterou jsme využili k přípravě našeho karavanu na STK, která je již propadlá.
V sobotu jsme s Bohoušem vyrazili na okružní jízdu po konkurenci. Začali jsme ve Ctětíně na Motouzu - dost dobrý, pokračovali jsme do Miřetic na Profil - normál, a skončili jsme v Úhřeticích na Framalu - taky normál. Společným znakem všech zábav byla nízká návštěvnost, asi tak 50% proti zvyklostem, což je dáno zřejmě poklesem ekonomiky (nejsou korunky) a pak extrémě nízkými teplotami, i když pravý český bigbíťák bývá zocelen minimálně půllitrem broskvový, což ale souvisí s prvním bodem. Kritika uvedených souborů v dalších kapelách.
V neděli jsme byli s bratrem kapelníkem v Krkonoších. Sešoupli jsme asi 13 km za 210 Kč a 2 hodiny a značně jsme promokli. Sníh stál za, no spíš nestál za nic.

21.12.
V pátek se hrálo v Licibořicích. Hostinský příjemně překvapil novým motorovým jističem, takže elektrika nevylítla ani jednou. Výkon souboru byl až podezdřele dobrý, a tak pravidlo, že po čtrnáctidenní pauze je hra katastofální, se nenaplnilo. Lidí byla spousta, přijel dokonce i hoteliér Víšek z Úhřetic.
V sobotu jsme hráli v Horní Krupé. Sál jako stvořený pro velké divadlo, které se nám vcelku vydařilo, a dohráli jsme se ctí. Pak se většina členů souboru totálně předvánočně zbourala. Nasadili jsme nový titul s názvem "Viagra" a napoprvé to nebylo špatný. Lidí bylo až moc a zřejmě jsme hráli příliš agresivní hudbu, protože bylo několik rvaček, dokonce i výčepní krvácel v obličeji a jedna skončila zlomenou rukou a sanitkou. Sál byl na konci jak po prasatech. Tolik rozlámanejch stolů a rozbitýho skla nebývá ani po Silvestru.
Pořadatel Ivan (jinak dost dobrej kousek) ten den pořádal v Havlíčkově Brodě koncert LUNETIC a tak nám prozradil několik zajímavých čísel ze světa tohoto vrcholného šoubyznysu. Tepličtí chlapci LUNETIC požadují za hodinový koncert halfplaybackem (hudba na CéDéčku, živý zpěv), bez zvukaře (zajišťuje pořadatel) 42000,-Kč. Za diskotéku, které za den objedou tak tři až čtyři a zazpívají tak pět až šest písniček, berou 24000,- Kč. Ale to jsou ještě břídilové proti novopečenému zlatému slavíkovi Danielu Hůlkovi. Mistr bere za koncert (cca 1,5 hod) playbackam (nezpívá, jenom klape hubou) 300000,- Kč, slovy třistatisíckorunčeských a ještě si přivydělává trháním květin parcích. No comment.
Další news budou až v novém roce, protože v podělí po zábavě v Úhřeticích odjíždím na týden do šumavských hvozdů.

zpět