Každej víkend ... ... 2018 - druhá čtvrtka



2.4.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Golčově Jeníkově. V klubu Vagón jsme hráli naposledy v roce 2015 a od té doby se mnoho nezměnilo. Snad jen, že ubylo živých kapel, ale ani diskoték mnoho nepřibylo, neb se z dvoudeního cyklu pátek-sobota ubralo jen na sobotu. Návštěva byla taková klubová, tak akorát na prostor. Soubor hrál v pohodě a publikum se ukázalo být velice taneční, takže vynikající kombinace. Skvělou akci jsme zakončili ve dvě. Pořadatel Láďa byl spokojen, zejména s atmosférou, protože se trochu vrátila do starých časů. Jindy chodí jen modrý ksichty. Zajímá je jen, zda je k dispozici WiFi, pak sednou do řádku, a od displejů jim svítí jen modrý ksichty.

V neděli jsme nehráli.

8.4.
Tento víkend jsme nehráli.

15.4.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Opočínku. Neveřejná narozenová párty byla příjemné odlehčení jak pro kapelu, tak pro zúčastněné, kterých se sešel pěkný houf, snad celá vesnice včetně důchodců. Bavilo se, tancovalo se, jedlo, pilo a hodovalo, a když obecenstvo prořídlo a uvadalo, byl konec. Ve dvě jako vždycky. Povedená taškařice.

22.4.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

1.5.
Tento víkend jsme nehráli.

8.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Jeníkovicích. Májová veselice v Jeníkovicích se vydařila, a i když neuvěřítelně letní počasí přibrzdilo nemálo potenciálních návštěvníků u grilů a zahradních slavnností, účast byla jako v Jeníkovicích. Soubor hrál trošku vzpomínkově, neb se ze zdravotních idispozic nezdařila žádná plánovaná zkouška, a pomalu probouzel posluchače a lákal na parket. Zábava se dostala do pěkných obrátek a se ctí jsme zakončili tesně po druhé.

13.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Trnávce. Bouřlivé počasí slibované na odpoledne se poněkud posunulo. Pršet začalo s výjezdem ze základny, cestou jsme projeli několika vydatnými lijáky, ale do Trnávky průtrž dorazila, jen co jsme vynosili aparaturu. A pršelo dlouho. A pěkně. Začátek akce byl stanoven tak nějak volně, až to půjde. Šlo to ve čtvrt na osm. Pořadatelé vylévali lavice a stoly, trousili se první návštěvníci, ale letos oproti rokům minulým nezačínaly na parketě děti. Už to měly od rodičů zakázané. Soubor hrál zvesela, ve větru honil po jevišti texty, neb bouření neutichalo, a pak se dostavil dvojitý průser. Uprostřed romantického ploužáku zmizel frontmen na Toi-Toiku, zbytek kapely to dozpíval, a jelikož opakovaní je matka moudrosti, v následující sérii v neméně romantickém ploužáku se Toi-Toika kymácela podruhé. Bylo to Náhodou. Snad lilek od oběda nesedl, ale touha svěrače byla neodkladná. Veselou taškařici jsme zakončili pět minut před půlnocí, neb starosta slíbil po půlnoci ticho. Ač mělo pršet maximálně do sedmi, v Trnávce pršelo ještě v deset. A pěkně.

20.5.
Tento víkend jsme nehráli.

27.5.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

3.6.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Chacholicích. Akce v Chacholicích byla celodenní s názvem Dětský a hasičský den zakončený zábavou. Tak jsme zakončovali. Lidí bylo plno, počasí skvělé, prostředí a pořadatelé vynikající. Soubor hrál svižně a parket rozjančil už na zvukovou zkoušku. Po první sérii, když už se trochu setmělo, měl kulturní vložku pyrotechnik s pěkným ohňostrojem. Tím akce skončila pro děti a začala opravdická zábava. Vynikající akci jsme zakončili pět minut po druhé.

3.6.
Ve středu 6.6. na ČT1 v pořadu Zlatá mládež 2 bude uveden díl natáčený v okolí Chrasti u Chrudimi, kdy štáb dorazil i na naši zábavu v Chrasti. Třeba se tam na 2 vteřiny mihneme.

7.6.
Mogul v televizi na ČT1 6.6.2018
Na ČT1 v pořadu Zlatá mládež 2 ve čtvrtém díle se opravdu objevila naše kapela. Je to v čase 23:45 - 26:26, a kapela se tam mihne víc než na 2 vteřiny.

10.6.
V pátek jsme hráli v Mikulovicích. Folklór těchto dní: tropické teploty versus bouřky a přívalové deště, se v pátek potvrdil pouze v té lepší části. Byl super teplý večer a ani nekáplo. Návštěva byla velice pěkná a žíznivá, neb místo útoku na parket se zpočátku pouze eliminoval teplý večer chladnými nápoji. Soubor hrál první dvě série poslechově a teprve se setměním se na taneční asfalt začali trousit první jednotlivci. Trochu se nám pokazila kytara, neb Jirka slavil klíčový úspěch v osobním životě a ochudil souzvuk o nemálo kytarových rifů a sól. Skvělou zábavu jsme zakončili v místní policejní jednu hodinu, ale pochopení publika bylo zcela nulové. Někde tady na stránkách je pojednání o tom, o čem je "nemůžou" a "ještě jednu". Není asi problém oficiálně zakončit o půl jedné a pak brnkat na city, že budem do jedné přidávat, jako to dělají jiné kapely, ale to jsme nikdy nedělali a dělat nebudem. Takže když je oficiální konec v jednu, bude v jednu.

V sobotu jsme nehráli.

17.6.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Hlinsku na Cihelce. Naše loňské vystoupení po deseti letech bylo vylepšeno ještě o dva parametry. Bylo super počasí a v Kameničkách nebyla paralelní akce. Návštěva super, parket super, pořadatelé super, všechno správně. Soubor hrál v pohodě a přilákal pod střechu první podupávající hned na první kusy. Pak už jen rostla hustota zatížení tanečního betonu, jeho vlhkost od rozlitých piv, a to co se nerozlilo, měnilo slušné publikum k nepoznání. Všichni na plech. Vynikající akci jme zakončili ve čtvrt na tři a "nemůžou" nebylo tentokrát tak agresivní.

24.6.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Řestokách. Celodenní akce oslavující 130 let hasičů měla finále ve večerní tancovačce s Mogulem. I když počasí nebylo nic moc, přes den to ještě šlo, ale večer to bylo také finále. Pršelo při našem příjezdu, v krátké bezdešťové pauze jsme nastěhovali, pršelo dále, a pršelo celý večer. Pořadatelé se skvěle připravili, ale déšť to celé pokazil. Soubor hrál kvůli dešti trochu se zpožděním, ale přilákal první nedočkavce na taneční pažit již na zvukovou zkoušku. Pažit byl plný od první série, a naopak řídnul podle toho, jak moudří ustupovali dešti. Zmoklé finále vyšlo na pět minut po druhé, a pršelo stále.

zpět