Každej víkend ... ... 2017 - třetí čtvrtka



9.7.
Tento a minulý víkend jsme nehráli. Byl jsem mimo možnosti internetu.

16.7.
Tento víkend jsme nehráli.

23.7.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli na Seči, na parkovišti U židáku. Kiosek U židáku pořádá každoročně několik akcí za léto pro obohacení turistické sezóny u přehrady Seč. Podle toho také vypadala skladba návštěvníků. Věkový limit od dvou let do sta, náhodně probuzení ze stanu hlukem aparatury, projíždějící okolo autem i na bicyklu. Na bicyklu přijel také náš kytarista Míla, jenž je na Seči domácí. Akci zahájila ve 20:00 kapela Randál z Hradce Králové a předvedla velmi pěkný hodinový set. Po rychlé přestavbě jsme pokračovali v nasazeném svižném tempu. Ocitli jsme se na šikmé ploše, neb kamionový návěs byl na svahu a všechny kolečkové bedny musely být podloženy, aby neodjely do přehrady. Vynikající akci jsme zakončili v úřední jednu hodinu, a pokud pořadatele nepoloží nájemní vztahy, napřesrok jsme na šikmé ploše zas.

30.7.
V pátek jsme hráli ve Studnici. Noční hasičská soutěž se stala v posledních letech in a tendence je silně progresívní. Dokonce se konala stejná akce v Prosetíně ve stejný den. Dopadne to jako s motosrazy. Hodně soutěží, málo hasičů. Tentokrát to byla spíše podvečerní soutěž, protože začali ještě za světla a v jedenáct už bylo hotovo a následoval přesun k pivu a zábavě. Jenže to jsme právě končili, protože jsme hráli od devíti do jedenácti. Po nás v zábavě pokračovala kapela Saxer. Byla to perfektní akce a spokojení pořadatelé si zamluvili pokračování za rok.

V sobotu jsme hráli v Sedletíně. Sedletín si objednal luxusní počasí a i když byla docházka opožděná, přišli všichni. Soubor hrál v pohodě a po dlouhé době se podařilo přehrát celý aktuální playlist, neb jsme hráli samé zkrácené akce. Vynikající akci jsme trochu protáhli a zakončili čtvrt hodiny po druhé.

zpět

6.8.
Tento víkend jsme nehráli.

13.8.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kameničkách. Počasí již nebylo tak luxusní jako na minulé akci v Sedletíně, naopak jsme se vrátili do reality, jak vypadají Kameničky, a ti co zapoměli, rychle si vzpoměli. Přituhlo velmi. Návštěva byla průměrná, neb ač zábav na hlinecku v posledních letech silně ubylo, tento den to bylo naopak. Soubor hrál v pohodě a s prvními tóny to na parketě vypadalo jako na Prague Pride nebo u Modré ústřice. Pánská převaha na tanečním betonu byla asi 25:1. Na letní cyklotour vyrazila parta příznivců z Kostěnic a po loňské absenci opět trefila na Mogul. Skvělou akci jsme zakončili deset minut po druhé.

20.8.
V pátek jsme hráli v Habrech. Počasí až tropické slibovalo hezkou akci a byla. Návštěva velmi příjemná, i když trošku opožděná. Soubor hrál v pohodě s vynikající podporou hostujícího zvukaře Jirky Basla. A pak to přišlo. Výstraha meteorologů byla důrazná a bouřka taky. Svěží větřík, který foukal celý večer náhle přidal, a se začátkem poslední série padly první kapky. Většina návštěvníků zahájila taktický ústup a my jsme se přidali operativně zařazenou závěrečnou Každej víkend. Během ní kapky přidaly, zkropily půl jeviště, a dohráli jen odvážlivci. Zvukaři už meli dávno zaplachtováno a ukrývali se v dodávce. Za deště jsme pobalili a odjeli. Skvělá akce s mokrým koncem.

V sobotu jsme hráli v Holicích. Několik pivních slavností jsme již odehráli, ale třetí ročník holických se zařadil na první místo. Dobré umístění, velký výběr stánků, svižná organizace, spousta lidí, a když program nabral asi půlhodinový skluz, konferenciéři měli vše pod kontrolou. Díky skluzu se náš set scvrknul z hodiny a půl na hodinu, k velké nevoli přihlížejících. Po nás akci do povolené půlnoci dopouštěl místní oblíbený DJ.

27.8.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v České Bělé. Pouťová zábava v České Bělé byla nezvyklá hlavně tím, že byla v sále. Pro místní asi ne, ti to mají každý rok, a nám srpen a sál nešel nějak k sobě, zvláště, když byla jedna z lepších nocí za celé léto. A na sále to podle toho taky vypadalo. Většina lidí byla venku u grilu a u houpaček, a ač bylo lidí poměrně dost, sál se zaplnil vždy tak koncem série, aby vzápětí všichni prchli ven. Plný byl až po půlnoci a to přišlo na řadu neočekávané nemůžou, když jsme ve dvě končili. Po sbalení a naložení si kytaristé dali jednu jízdu autodromu, který byl v provozu ještě po našem odjezdu.

zpět

3.9.
V pátek jsme hráli v Chrasti u Chrudimi. Akce pořádaná kulturním střediskem města měla být původně v přírodním divadle, ale vzhledem k nepřízni počasí byla přesunuta do sokolovny. Nicméně jak už to bývá u náhodných pořadatelů, propagace mizivá, plákáty téměř žádné a formát dvou kapel od šesti do deseti hodin nezajímavý. V šest začínala kapela JetBeat, hrající muziku 60-70tých let, a na sále bylo asi dvacet lidí, na nás se počet tak zdvojnásobil. Zajímavé zpestření přinesla Česká televize, která v okolí Chrasti natáčí reality-show Zlatá mládež. Zavadila i o sokolovnu a další z obrazů reality-show natočila na zábavě. Jako každá reality-show to bude pitomost, ale možná budeme v televizi. Mělo by se to objevit v programu přibližně za půl roku. Jen aby z těch textů kvůli pípání něco zbylo.

V sobotu jsme hráli v Trnávce. Loučení s létem v Trnávce jsme ochutnali již vloni a pro všeobecnou spokojenost jsme si to zopakovali. Pořadatelé po loňské zkušenosti posunuli začátek o hodinu déle, aby se rodiče mohli vydovádět stejně jako děti, kterým patřila první polovina večera. Nicméně formát večera byl volný, a tak jsme plánovaný konec v jedenáct přetáhli více než o půlhodinu. Vynikající akce.

10.9.
Tento víkend jsme nehráli.

17.9.
Tento víkend jsme nehráli.

23.9.
Tento víkend jsme nehráli. Původně plánovaná akce v Brodu nad Tichou byla na poslední chvíli zrušena. Na minulé akci se to porvalo velmi, syn starostky dostal přes hubu, a ta zrušila všechny akce. A pořadatel vrátil klíče od hospody a hledá jinou. Hospodu.

zpět