Každej víkend ... ... 2016 - třetí čtvrtka



3.7.
Tento víkend jsme nehráli.

10.7.
Tento víkend jsme nehráli.

17.7.
Tento víkend jsme nehráli.

24.7.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kočí. Po třech víkendech dovolenkování jsme zahájili seriál šesti víkendů zábav první akcí v Kočí. Areál Jdeme na pivo byl skvělě připraven a oproti loňsku přibyl kousek sezení na plastu na nové zámkové dlažbě. Návštěva byla taková jako vždycky, snad jen trochu ochuzená o nedaleký festival v Rosicích. Soubor hrál vzpomínkově, akord T byl velice akční, a bojoval se hmyzem, jenž byl díky krásnému teplému večeru všudypřítomný. V očích, v puse , nosu a snad i tam. Pěknou akci jsme zakončili ve dvě.

31.7.
V pátek jsme hráli v Rané. Po dvou letech jsme opět zavítali do příjemného areálku na Raně, jak místní openair titulují domácí. Akce na hlinecku, Ranou nevyjímaje, zvolna upadají, ale Raná se pochlapila a bylo pěkně plno. Soubor hrál v pohodě, jednu sérii poslechově a pak se taneční asfalt rozjel pod tlakem. Vynikající zábavu jsme zakončili deset minut po druhé oblíbeným kusem Skákal pes.

V sobotu jsme hráli v Sedletíně. Po několika letech jsme v Sedletíně zažili teplou a nedeštivou zábavu, takže prim hrála hmyzí havěť všeho druhu, která nám pod světly lezla úplně všude. Navštěva již nebyla tak ukázněná jako v minulých letech, kdy bylo se začátkem vše obsazeno, ale docházková disciplína se přiblížila standardním parametrům. Chodí se se setměním, až nás vyhodí z hospod, až se nám bude chtít, a pak ve dvě budeme o to víc řvát, jak to že už je konec. Soubor hrál opět jednu sérii k poslechu a do kroku příchozím, a zábava se vlažně rozjela s druhou sérií a stále přidávala. Skvělou tancovačku jsme zakončili ve dvě a i Skákal pes byl rozjetému publiku málo.

zpět

7.8.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Přelouči. V Přelouči jsme hráli poprvé vloni na náměstí a tentokrát jsme se přesunuli do parku za školou, kde kulturní sttředisko města Přelouče pořádá letní parkety. Návštěva byla pěkná, pro nás až překvapivá, neb podle zvěstí tyto akce návaly netrpí. Soubor hrál trochu opožděně, neb zvukař se zasekl na odpolední akci, ale vše dohnal k všeobecné spokojenosti. Taneční beton se rozjel hned od začátku a vydržel pod tlakem a do finále. Skvělou tancovačku jsme zakončili deset minut po zavírací dvanácté i s přídavkem Pec nám spadla a vysvětlováním, že heslo *Když nemůžeš - tak přidej* nesouvisí s koncem zábavy, ale se Zátopkem.

14.8.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kameničkách. Srpnové Kameničky bývají slabší než ty červnové a začátek tomu napovídal. Se začátkem bylo v areálu skoro prázdno, ale pověstná Kameničkovská docházka na desátou zafungovala dokonale a bylo plno. Soubor hrál jako zapomětlivý černokněžník. Bubeník Venda zapoměl mix na odposlech, kytarista Míla kabel na pedál a pořadatelé elektriku, které bylo tak málo, že co chvíli vypadávaly klávesy. U výrobce v americe se s podpětím jaksi nepočítá. Celé to bylo takové veselé a improvizační a návštěvníci se skvěle bavili. Trochu to zchladil půlnoční závan od vody, a tak všichni nasadili zimní doplňky, ale do extrému to mělo ještě daleko. Vynikající zábavu jsme zakončili deset minut po druhé.

21.8.
V pátek jsme hráli v Habrech. Habry jsou taková tutovka na havlíčkobrodsku, která spolehlivě funguje. Skvělý areál, skvělí pořadatelé, silná návštěva a výborné počasí. Soubor hrál zpočátku hlavně pro děti, leč ty byly posléze vystřídány rodiči a zábava se rozjela ve správném tempu. Vynikající akci jsme zakončili ve dvě.

V sobotu jsme hráli v Trnávce. Zakončení léta v Trnávce je tradiční akce a zajímavá byla již netradičním hracím časem od 18 do 22 hodin. To docela zaskočilo metabolismus některých muzikantů, neb ty tři hodiny chyběly. Habry předchozího dne byly totiž z hlediska konzumace velice náročné, a tak někteří blinkali už odpoledne, a někteří ještě cestou na zábavu. Obecní areál byl velice příjemný a počasí ještě lepší než předchozí den. Návštěvníci se trousili pomalu, ale vytrvale, tak jak je po obci lákal hluk kapely. Soubor hrál trochu nevolně a zpočátku hlavně k poslechu a opět pro děti. Poté ostych ztácely nejdříve známé tváře ze zábav a se setměním i ostatní. Skvělou akci jsme zakončili o půl jedenácté a ačkoliv jsme přetáhli o půl hodiny, zase jsme byli za blbce, že končíme brzo. Bodejď by ne, když někteří za celý prosezený večer stihli jen jednu sérii. Tu poslední.

28.8.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

4.9.
Tento víkend jsme nehráli.

11.9.
Tento víkend jsme nehráli. Na četné dotazy o konci kapely, který se nekoná, vylepena sousední vývěska.

18.9.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Úmyslovicích. Spolek Leciáni, který v Úmyslovicích pořádá zábavy, opět nezklamal a příprava byla na jedničku. Jen ti návštěvníci nějak vázli, že i Leciáni z toho byli krapet smutní. Tentokrát jsme hráli s kapelou Krleš. Krleš měl začít o půl deváté, ale vyčkával do devíti, zda se opozdilci dostaví. Hráli do jedenácti a po hodinové přestavbě jsme dali dvě hodiny i my. Soubor se představil s novou posilou, neb po jedenácti letech opět vyztužil naše řady frontman Míra Hnidka a vypadalo to, jako by nepřestal. Na postu kytary zaskakoval ještě Míla. Pěknou akci jsme zakončili ve dvě.

25.9.
Tento víkend jsme nehráli.

28.9.
V úterý jsme hráli v Jeníkovicích. Obnovená premiéra staronové sestavy na domácí scéně se vydařila velmi. I návštěvníci pochopili, že asi bude nouze o místo, a začali se trousit nezvykle brzy, takže se začátkem byla místa k sezení rozebrána. Soubor hrál zpočátku poslechově a publikum pozorně poslouchalo odměňujíce každý kus potleskem, ale v závěru první série již atakovalo parket nemalou silou. Další běh večera byl velice spontánní a byl přerušen pouze výzvou neukázněným řidičů o přeparkování vozidel, že nemůže projet kamión do nedaleké velkovýkrmny brojlerů. Vynikající akci jsme zakončili pět minut po druhé. Hostinský už pochopil, že na zábavě nelze točit tři druhy piva souběžně a teklo jen jedno, leč do příští akce ho zkusíme přesvědčit, že musí téct s velkým ofsetem, tedy roztočit v předstihu deset a více piv, neb čekací doby byly opět nemalé a zbytečné.

zpět