Každej víkend ... ... 2014 - první čtvrtka



5.1.
Tento víkend jsme nehráli.

12.1.
Tento víkend jsme nehráli.

19.1.
Tento víkend jsme nehráli.

26.1.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

2.2.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bylanech. První akce roku 2014 se vydařila velice. Bylo velmi plno. Soubor hrál poněkud nově, neboť se po 21 letech ze souboru odhlásil zvukař Vašek Dušek. Jeho nástupce, zvukový team Švejk, se uvedl více než dobře. Pro soubor je to poměrně výrazná změna, zejména na poli odposlechu, a chvíli potrvá, něž si změnu zažije. Vynikající zábavu plnou známých zvědavců a neznámých nových tváří jsme zakončili pět minut po čtvrt na tři.

9.2.
Tento víkend jsme nehráli.

16.2.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Jeníkovicích. Tradiční, již devátý, Pyžamový ples se vyvedl velmi. Účast hojná, pyžam jako v nemocnici, nálada vynikající a očekávání bohaté tomboly nervy drásající. Soubor hrál plesově s lehce upraveným repertoárem v lidovém charakteru. Snad jedinou slabinou byla nová tradice jeníkovické hospody, kterou lze eliminovat jen s heslem: co můžeš udělat hned, neodkládej na zítřek. Již od deseti hodin postupně docházelo všechno. Různé nealko, destiláty, a ve finále zbyl jen rum. Vynikající akci jsme zakončili ve čtvrt na tři.

zpět

2.3.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bylanech. Odpolední dětský karneval zanechal na sále kromě konfet i nezvyklé teplo, které se nepodařilo vyvrzat ani do konce zábavy, at tak bylo velmi příjemně. Návštěva byla slabší než před měsícem a zpočátku trochu mrtvá. Soubor hrál v pohodě a rozpohyboval parket do většího tempa až ve třetí sérii. Okénko pro hosta si tentokrát střihl bývalý kytarista Jirka. Dal v pohodě dva kusy a na památku na tento den si odnesl mikrofon. Pěknou tancovačku jsme zakončili ve dvě.

9.3.
Tento víkend jsme nehráli.

16.3.
V pátek jsme hráli v Semíně. Hospůdka v Semíně je malá, velmi útulná a rozměrově podobná domácí scéně v Jeníkovicích. Zábava byla společnou akcí s kapelou Ú.S.P., která je částečně domácí. Návštěva byla velice pěkná a již na rozjezd Ú.S.P. bylo plno. Začínali kousek před devátou a hráli v kuse asi hodinu, kdy jim došel repertoár, neb jsou krátce po personální změně. Po přestavbě a lehkém dozvučení jsme začali kousek po desáté. Zábava byla ve velkém varu, a tak Sundáme to prádlo mělo pěkný výsledek. Vynikající tancovačku jsme zakončili ve dvě.

V sobotu jsme hráli ve Vraclavi. Ve Vraclavi jsme hráli někdy v letech 1986-7, ale sál se nezměnil. Byl stále v prvním patře, a tak jsme trochu poškádlili fyzičku. Akce byla Maškarní zábava s podtitulem Co je v trávě, a tak se sál hemžil samým hmyzem, motýly, beruškami, Ferdy Mravencemi a prostředky na jejich hubení. Kreativita a recese byla zcela bezkonkurenční. Soubor hrál v pohodě a spustil nekotrolované hemžení hmyzu na parketě, které bylo v nezmenšené intenzitě a do finále ve čtvrt na tři. Velké pozitivum bylo, že na sále se nekouřilo, neb hmyz v trávě nekouří. Ani trávu.

23.3.
Tento víkend jsme nehráli. Soubor měl v plánu akci Kapela na lyžích, kterou kvůli nepříliš zimní zimě většina lyžařů vypustila. Zúčastnili se jen skalní, jarním počasím nepohrdnoucí, turisté.

30.3.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět