Každej víkend ... ... 2013 - druhá čtvrtka



1.4.
V sobotu se oženil náš blonďatý technik a fotograf Honza Konečný. I my jsme přispěli svou troškou do svatební veselice, aby ten začátek nebyl tak smutný.

V sobotu jsme hráli ve Starých Čívicích. Sobotní pomlázková se vydařila velice a přilákala zdaleka nejvíce lidí za našeho působení. Soubor hrál v pohodě a parket se zaplnil vzápětí. Návštěvníci brali parket útokem od samého začátku v hojném a aktivním počtu. Chybějícího ženicha se snažil nahradit náš nový řidič Roman, ale zrovna neměl svůj den a hodně fotografií vyšlo v makro režimu. Půl těla a půl hlavy. Vynikající zábavu jsme zakončili ve čtvrt na čtyři, protože než jsme stačili skončit, naskočil letní čas.

V neděli jsme hráli v Trhové Kamenici. Zapadané silnice na vysočině sice s letním časem moc dohromady nešly, ale prorazili jsme úspěšně i poslední závěje u sokolovny, a na místo se dostali včas a beze ztrát. Pomlázková měla účast spíše průměrnou a zpočátku velmi mrtvou. Soubor hrál dlouho poslechově, vyjma ojedinělých výpadů některých rokerů, až větší lavinu odstartoval první ploužák. Pak už zábava nabrala ten správný směr do závěrečné druhé hodiny. Pomlázkovou půlnoční šukací pauzu nemá ani smysl komentovat. Kromně kapely jen pár jedinců. Cesta domů byla ta pravá zimní. Zasněžené dubnové silnice a na základně v Jeníkovicích pomalu stejně sněhu jako v Trhovce.

7.4.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Krouně. Závěje jako v Trhové Kamenici se nekonaly, ale sněhu i tak směrem k cíli přibývalo, a při vykládání za sokolovnou jsme čvachtali v deseti centimetrech sněhu. Víkend po velikocích zpravidla nebývá na návštěvnost nijak silný a Krouna byla praktickým příkladem, ač byli příchozí motivováni akčními cenami lihových pochutin. Začátek byl silně poloprázdný, ale návštěvníci se vytrvale trousili, takže finále nebylo až tak špatné, i když plná Krouna vypadá jinak. Soubor hrál zprvu poslechově, ale již druhá serie překonala ostych sedících za notněho povzbuzování fronmena Pavla, kterého byl zpočátku plný prázdný parket. Pěknou tancovačku jsme zakončili deset minut po druhé.

14.4.
Tento víkend jsme nehráli.

21.4.
V pátek jsme hráli v Bylanech. Závěrečná jarní bylanská stejně tak jako loni příliš návalem netrpěla. Teplé počasí, i když večer zrovna lilo jako z konve, do sálu příliš nelákalo, a i ti co přišli, se o pauzách z velké části přesunovali ven. Zato byli velmi taneční, parket vzali útokem od samého začátku a sedících bylo po celý večer minimum. Soubor hrál nadšeně, ale úvodní láhev slivovice a rum za 15 dala vzpomenout časům, kdy byli dva členové kapely na sračku pravidelně a nezřídka i čtyři. Zvukař spal už při první sérii, ale narozdíl od dob minulých, kdy se válel pod stolem, byl decentně opřen o zvukařský nábytek. Naštěstí ho osvětlovač k pultu už nepustil a tak byl zvuk jen špatný a ne horší. Rytmika zjevně nebyla ve své kůži a některé skladby jsem nepoznával a dívím se, že jsme je vůbec dohráli do konce, neboť frontmen k neznalosti textu přidal i náhodné a neočekávané nástupy. Ne moc povedenou tancovačku jsme zakončili ve dvě. Všem, komu se projev kapely zdál takovej divnej, se omlouváme s příslibem, že po špatné akci následuje mnoho dobrých, což by mohlo být právě ve Dřenicích. Tedy pokud si toho ti umělci s rumem za 15 vůbec všimli ...

V sobotu jsme nehráli.

28.4.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

5.5.
V pátek jsme hráli ve Dřenicích. Celodenní liják nebyl tou pravou pozvánkou na první letní parket, zvláště když bryndalo snad až do půlnoci, ale kryté Dřenice jsou zárukou, že se hraje. Pořadatelé se pochlapili dvěma novinkami: Nové sezení s lavičkami na štěrku a jezirkem na hřišti i s divokými kachnami. Návštěva byla vzhledem k počasí velice pěkná, mladá a silně se bavící. Soubor hrál v pohodě, trochu zachumlaně, někteří i jako cibule, neb teplota rychle klesala a prsty tuhly. Kytarista Míla tento problém vyřešil přímotopným radiátorem. Bubeník Venda slavil narozeniny a byl tak veselý, že jsme byli rádi, že jsme poslední sérii dohráli se ctí. Hůře dopadl jeho sparingpartner Láďa. Na konci zábavy už nemluvil, trochu pobledl, a cestou domů se o zkonzumovanou klobásou určitě podělil s mravenci a jinou havětí. Skvělou první "letní" tancovačku jsme zakončili v dřenickou půl druhou.

V sobotu jsme nehráli.

12.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli nehráli v Sezemicích. Celodenní déšť a neradostná předpověď na večer způsobily, že pořadatel akci zrušil, či spíše ji přesunul na pátek 21.6.2013.

19.5.
Tento víkend jsme nehráli.

26.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kameničkách. Po celodenním dešti byl příjezd do Kameniček ve slunečném podvečeru a jasný měsíc nad lesem věštil, že Kameničky nebudou daleko od populární Jezerní Slati, Šindelové a Jizerky. Bylo to o kousek, 4°C. Ovšem počasí a ani nedaleký Divoký Bill v hlineckém pivovaru nehrají v Kameničkách roli, a tak bylo pěkně plno. Soubor hrál zmrzle. Teplota a třítýdenní pauza nebyla zrovna ta správná kombinace a kapele trvalo dlouho, než pořadně naskočila. Z avie zmizely všechny zimní výstrojní doplňky, ale stejně jsme se klepali jak ve frontě na vlek. Dokonce ani ve Dřenicích úspěšný radiátor kytaristy Míly nestíhal a musel se hodně podložit, aby temperoval pravačku. Vynikající tancovačku jsme zakončili ve dvě.

zpět

2.6.
Tento víkend jsme nehráli.

9.6.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Újezdě. Po celodenním slunném dnu byla zábava opravdu letní, teplá, a bez deště. Do Újezda na nás většinou žádné návaly nikdy nechodily, a i tentokrát se statistika nespletla, i když to bylo o trochu lepší než loni. Návštěvníci se courali po troškách a dlouho. Soubor hrál v pohodě, a i když se občas něco nevybavilo celé, byla pohoda na hraní úplně jiná než v Kameničkách před dvěma týdny. Frontmen Pavel otevřel novou soutěžní rubriku a vítěz si z kapelou zazpíval. Kytaru si zase na chvíli střihl náš bývalý kytarista Jirka. Skvělou tancovačku jsme zakončili ve dvě. Na závěr oprava meteorologického měření. V Kameničkách bylo 0,5°C.

16.6.
Tento víkend jsme nehráli.

23.6.
V pátek jsme hráli v Sezemicích. Nadšení z krásného dne vystřídaly vzpomínky na loňské léto a avii v improvizovaném režimu. Zdechla v Popkovicích a po třistametrovém posunu jsme opět přešli na improvizovaný režim s nádrží v obytném prostoru. Nabrali jsme asi dvouhodinové zpoždění, ale jelikož jsme měli jiného zvukaře, aparatura již stále. Náš zvukař je dva týdny out. Normálním čechům stačí povodně a jdou pomáhat do Zálezlic a do Lahovic, ale náš zvukař uslyšel o tornádech a vyrazil pomáhat do Ameriky. V Sezemicích ho nahradil Milan Chramosta. Návštěva byla průměrná a vytrvalá, lidi se trousili neustále. Soubor hrál v pohodě, s drobným zpožděním, místy trochu vzpomínkově, a mapoval zvukové novinky a novým zvukařem. Bylo to opravdu trochu jiné. Pěknou tancovačku jsme zakončili kousek po půl druhé, neb městská policie má jasná pravidla.

V sobotu jsme hráli v Miřeticích. Řidič Roman dal avii během dopoledne dohromady a jela jako pila. V Miřeticích jsme hráli naposledy v roce 2006. Areál Tatranu Miřetice se od té doby rozrostl o krytý parket, který sice nebyl ten večer potřeba, ale je to už jiný level. Návštěva nebyla závratná, neb hlinecký Rockfest za kopcem měl na jevišti top táhla současné muziky, ale velice živá a skvěle se bavící. Soubor hrál v pohodě a byl též skvěle se bavící. U zvukařského pultu zaskočil kamarád Švejk, jenž měl pro změnu aparaturu za jiným kopcem a druhý den dělal oslavu v Ležákách. Zvukově to bylo velice dobré. Skvělou zábavu jsme zakončili deset minut po druhé.

30.6.
V pátek jsme hráli ve Dřenicích. Třídenní deště málem ohrozily konání zábavy, neb ještě ve středu bylo celé hřiště v areálu pod vodou, a bylo jí tak metr. Pořadatel už uvažoval o zrušení. Jak voda přišla, tak odešla, jen hasiči jí trochu pomohli. Díky slunečnému dni byla návštěva velice pěkná a živá. Soubor hrál opět s rezervním zvukařem, tentokrát to byl stejný jako před týdnem v Sezemicích, a naplnil taneční beton hned od začátku. Publikum bylo vynikající a skvěle se bavící po celý večer. Pěknou zábavu jsme zakončili ve Dřenickou půl druhou.

V sobotu jsme hráli v Sedletíně. Sobota již tak slunečná nebyla a při příjezdu do Sedletína dokonce drobně pršelo, takže jsme vybalování a stavění více než o půlhodinu pozdrželi. Účast byla hojná, přišli skoro všichni. Soubor hrál sice chvilku koncertně, než se příchozí napili na plachost, ale poté byl taneční beton opět pod vytrvalým tlakem až do konce zábavy. Ve zvukařském sektoru, a i za volantem avie, tektokrát zaskočil Láďa Turyna, a to velmi dobře. Vynikající tancovačku jsme zakončili ve dvě a déšť začal ve čtvrt na tři. Máme umyté úplně všechno.

zpět